Casillas vereerd door applaus Liverpool-fans na mogelijk laatste CL-duel

“Het gebeurt niet vaak dat de fans klappen voor een speler van de tegenstander. Het was een prachtig gebaar van de supporters van Liverpool”, zei Casillas na het 0-0 gelijkspel. Omdat Porto thuis met 0-5 verloor is de ploeg uitgeschakeld in de achtste finales van het miljoenenbal.

Daardoor komt er mogelijk een einde aan de lange carrière in de Champions League van de 36-jarige keeper. Het contract van Casillas loopt aan het einde van het seizoen af en Porto heeft al bekendgemaakt dat hij geen nieuwe verbintenis krijgt.

Met 167 optredens is Casillas recordhouder in de Champions League. Hij debuteerde als 18-jarige al voor Real Madrid en won het toernooi drie keer met de Spaanse topclub (in 2000, 2002 en 2014).

De sluitpost die in 2015 de overstap maakte naar Porto hield dinsdag voor de 56e keer de nul. Daarmee scherpte de Spanjaard zijn eigen record aan. Edwin van der Sar is met vijftig ‘clean sheets’ de nummer twee op de eeuwige ranglijst.

In de slotfase van de wedstrijd op Anfield Road voorkwam Casillas nog met een knappe redding dat Danny Ings scoorde met een kopbal.

Welkom bij onze blog om meer nieuws over goedkope originele voetbalshirts te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *