DUCHÂTELET OVER STVV, STANDARD EN ANDERLECHT

Van Constant Vanden Stock naar Roger Vanden Stock. Wie dacht dat RSC Anderlecht in handen zou blijven van die familie komt (wellicht) bedrogen uit. Bij een goed bod staat de club te koop. Roland Duchâtelet had met STVV, Standard, Charlton, Alcorcon en CZ Jena vijf clubs.

Paul Gheysens zou met Wouter Vandenhaute Anderlecht willen overnemen. De bouwgigant zou voor de grootste geldstroom zorgen. Vandenhaute zou de operationele leiding in handen willen nemen. De Rus Alisher Usmanov liet in een officiële mededeling weten dat hij ook belangstelling heeft.

Er wordt ook beweerd dat er nog een andere Russische piste is, en een Chinese. Misschien schiet Alexandre Van Damme, eigenaar van In Bev en al aandeelhouder van Anderlecht, ook in actie.

De RTBF klopte bij Roland Duchâtelet – die na Standard ook STVV van de hand deed – aan om het te hebben over Anderlecht en overnames van voetbalclubs.

“Om de waarde van een bedrijf te berekenen, moet je de activa en passiva bekijken. Bij Anderlecht zijn de activa het stadion, andere eigendommen, het oefencomplex in Neerpede, en de spelers. Maar vaak worden de schulden van een club vergeten.”

Duchâtelet verkocht Standard aan Bruno Venanzi, ondernemer en fan van de Rouches. STVV ging recent over in Japanse handen.

“Of de koper een Belg of een buitenlander is, maakt weinig uit als het management Belgisch blijft. Heel belangrijk is dat de eigenaar empathie voelt voor de club, de identiteit respecteert en de lokale verankering koestert.”

“Ik investeer niet meer in het voetbal. Standard was een goede keuze, een ploeg met een rijk verleden en een ongeziene supportersbasis. Wie denkt dat hij geld zal verdienen met een voetbalclub kan zich lelijk vergissen. Dat gebeurt slechts sporadisch, meestal door toeval. Ik ben alvast niet rijker geworden met het voetbal.”

Welkom bij onze blog om meer nieuws over Voetbalshirts kids te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *