Cocu miste ondanks winst gogme bij PSV in bekerduel met Volendam

PSV-trainer Phillip Cocu is blij dat zijn ploeg zich donderdag ten koste van FC Volendam voor de achtste finales van de KNVB-beker plaatste, maar had graag gezien dat de wedstrijd eerder was beslist.
De Eindhovenaren sloegen pas in de verlenging toe door doelpunten van Marco van Ginkel en Hirving Lozano. Dat het lang 0-0 bleef, was volgens Cocu te wijten aan een gebrek aan gogme.

“Ik miste de slimheid; wanneer je moet versnellen en toeslaan. Een aantal spelers haalde niet zijn niveau”, constateerde de coach direct na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports.

“Als dat aan de instelling lag, is dat geen goede zaak. Je kunt wel eens een mindere wedstrijd spelen, maar dat mag niet daar aan liggen.”

Toch was het lang uitblijven van een doelpunt volgens de 46-jarige Cocu ook de verdienste van Volendam, dat hekkensluiter is in de Jupiler League.

“Dat kwam ook door Volendam. Ze gaven heel weinig ruimte weg en wij waren niet in staat om veel kansen te creëren. De keeper van Volendam (Hobie Verhulst, red.) hield er ook wel een aantal aardige ballen uit.”

Welkom bij onze blog om meer nieuws over Goedkope Voetbalshirts te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *