Vertrek Bosz bij Ajax was ‘grote verrassing’ voor Dolberg

Kasper Dolberg vindt het jammer dat Peter Bosz komend seizoen geen trainer meer is van Ajax. De Deense spits had geen moment rekening gehouden met een vertrek van zijn coach.
“Er waren al geruchten over spelers die misschien zouden vertrekken, maar ik had niet verwacht dat de trainer als eerste weg zou gaan. Dat was een grote verrassing”, aldus Dolberg in gesprek met het Deense Bold.dk.

Bosz tekende deze week een contract bij Borussia Dortmund, waardoor zijn dienstverband bij Ajax beperkt blijft tot een seizoen. Onder de voormalige coach van Vitesse en Heracles Almelo kende Dolberg zijn definitieve doorbraak.

De Deen kreeg een basisplek van Bosz en speelde in zijn eerste seizoen 48 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij 23 doelpunten. Dolberg werd door zijn sterke vorm bovendien geselecteerd voor het Deense elftal.

“Bosz geloofde in mij, ook als ik een periode had waarin ik niet goed speelde. Het geven van vertrouwen is een van de belangrijkste dingen die een trainer voor een speler kan doen”, aldus Dolberg, die dinsdagavond tegen Duitsland zijn tweede interland voor Denemarken speelde.

Welkom bij onze blog om meer nieuws over Goedkope Voetbalshirts te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *